Seuraa BIK BOK Finland

The Better Bag Initiative

Lehdistötiedote   •   Loka 19, 2017 15:28 EEST

YLEISTÄ

”The Better Bag Initiativen” avulla pyrimme aktiivisesti vähentämään muovikassien kulutusta ja toimimaan ympäristömme hyväksi. Kannustamme asiakkaitamme ostamaan kestävämmän kassin.

Maanantaina 2.lokakuuta alkaen, osana ”the better bag initiavea”, BIK BOKIN muovikassit tulevat olemaan maksullisia.

Pystymme vähentämään muovikassien kulutusta huomattavasti ainoastaan muuttamalla tapojamme ja haluammekin BIK BOKILLA olla tässä muutoksessa osallisena.

Lanseeraamme pian kierrätetystä materiaalista valmistetut uusiokäyttöiset kassit, jotka ovat loistava vaihtoehto muovikasseille. Tulossa ovat myös muovikassit, jotka ovat valmistettu 80% kierrätetystä materiaalista (sokeriruoko) ja jotka näin sisältävät vähemmän muovia.


TAUSTA

Maanantaina 2.lokakuuta BIK BOK lanseeraa The Better Bag Initiativen osana BFF (Better Fashion Future)-hanketta. BFF-hankkeeseen liittyy saumattomasti myös muita osa-alueita liittyen kierrätykseen sekä toiminnan läpinäkyvyyteen. Lisätietoa näistä osa-alueista julkaisemme tulevien viikkojen aikana.

Päätavoitteenamme on vähentää muovikassien kulutusta. Tämä on yksinkertainen toimenpide, jolla voi olla monia positiivisia vaikutuksia. Toivomme lisäksi, että voimme lisätä tietoisuutta liittyen kassien kulutuksen seurauksiin. Tekemällä yksinkertaisia valintoja voimme vaikuttaa ja kääntää muovilla saastuttamistrendin suunnan.

Kaikki mahdolliset voitot kohdistamme lyhentämättöminä ympäristöhankkeisiin, jotka edistävät kestävää kehitystä. Kutsummekin asiakkaamme tulevina viikkoina auttamaan meitä määrittelemään sitä, mihin ympäristöä säästäviin toimenpiteisiin mahdolliset voitot kohdistetaan vuonna 2018. Lisätietoa asiasta saatavilla osoitteessa www.bikbok.com tämän vuoden loppupuolella.

The Better Bag Initiative on vastauksemme EU:n direktiiviin, joka tulee merkittävästi vähentämään muovikassien kulutusta tulevina vuosina. Direktiivin tarkoitus on vähentää muovikassien negatiivisia ympäristövaikutuksia vähentämällä roskaamista, vähentämällä jätteen määrää ja käyttämällä nykyisiä resursseja entistä tehokkaammin. Muotikassit ovat monissa maissa suuri ongelma, syy merten muovijätteeseen ja mikromuovin lähde.

Tulevaisuudessa BIK BOK tarjoaa parempia kasseja ja vaihtoehtoja kuin tänä päivänä.

THE BETTER BAG – Ajattele vastuullisesti..


TIETOA MUOVIKASSEISTA

Esimerkiksi Norjassa käytetään 1 miljardi muotikassia päivittäin. Vähittäiskaupan osuus tästä on huomattava.

EU:ssa jokainen henkilö käyttää keskimäärin 200 muovikassia vuosittain. Tämä tarkoittaa sitä, että vuositasolla EU:ssa käytetään 100 miljardia muotikassia vuosittain. Vain 7% näistä ovat kierrätettyjä.

Kaikki kassit, sekä muoviset että paperiset, saavat aikaan negatiivisia ympäristövaikutuksia. Suuri määrä resursseja kulutetaan sekä tuotantoon, logistiikkaan ja kierrätykseen.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.